Over ons
Ciao! Mijn naam is Gianluca Ciociola en samen met mijn vrouw Emanuela Renzullo ben ik de trotse eigenaar van l’Arte del Sapore in Dedemsvaart. Geboren in Bari, Zuid-Italië, zit het bakken van pizza letterlijk in mijn bloed. Al sinds 2014 ben ik professioneel pizzabakker, maar mijn liefde voor het deeg en de kunst van pizza gaat veel verder terug.
Na mijn verhuizing naar Nederland in 2009, begon ik mijn carrière als kunstenaar en ondernemer. Maar toen mijn eerdere bedrijf stopte, volgde ik mijn hart en maakte van mijn passie mijn beroep: pizzaiolo worden. Ik heb verschillende cursussen gevolgd in Italië en diploma’s behaald in het maken van broden, glutenvrij deeg, pinsa romana en natuurlijk de Napolitaanse pizza – een ware kunstvorm.
In 2015 openden we de deuren van l’Arte del Sapore, en sindsdien deel ik met veel plezier mijn passie voor authentiek Italiaans eten met onze gasten. Mijn droom? Iedereen in de wereld leren wat een échte Napolitaanse pizza is en hoe je die maakt. Via de stichting #pizzaiolodentro geef ik ook workshops en cursussen over deegbereiding en Napolitaanse pizza.
Elke pizza die ik maak, zie ik als een kunstwerk – van het kneden van het deeg tot het moment dat het perfect gebakken uit de oven komt. Bij l’Arte del Sapore proef je niet alleen Italië, je ervaart de passie, traditie en liefde die in elke pizza zit.
Kom langs, proef onze passie, en beleef de ware smaak van Italië!